• 08503074770Telefon
  • 7/24Servis
  • 05416030577GSM

Beyaz Eşya Ve Elektrikli Mutfak Aletlerinin Temizliği İçin Pratik Bilg

Buzdolabını Temizlemenin Püf Noktaları

  • Buzdolabınızla ilgili en önemli nokta, dolapta kullanılmayan, atılmayı bekleyen yiyeceklerin kalmamasıdır. Bunun için haftada bir kere buzdolabınızı kontrol edin ve yiyecekleri çıkartıp durumlarına göz atın.
  • Buzdolabınızın dış yüzeyini arap sabunlu su ile silebilirsiniz. Sert fırçalar, süngerler ve aşındırıcı malzemeler dolabınıza zarar verir, kesinlikle kullanmayın. Temizlerken, buzdolabınızın altını ve arka tarafını silmeyi unutmayın.
  • Buzdolabınızın ısıtma sistemleri duvara çok yakın olmamalıdır.
  • Buzdolabınızı kullanırken, kapağının tamamen kapanıp kapanmadığını kontrol etmelisiniz. Buzdolabınız no frost ise yılda 1-2 kez tamamen kapatarak boşaltın ve içini iyice temizleyin. Eğer buzdolabınızda buz çözme sistemi yoksa, dondurucuya sıcak su torbası koyun; buzu daha çabuk eritecektir.
  • Buzdolabınızda değişik bir koku varsa, içini sirkeli su ile silin ve havalanması için kapağını açık bırakın. Bir kaba karbonatlı su koyup dolaba bırakma yöntemi de işinize yarayabilir. Aynı zamanda, tuz ve karbonat karışımı hazırlayarak ( 1 lt su için 1 yemek kaşığı tuz ve 1 yemek kaşığı karbonat ) da temizleyebilirsiniz.
  • Buzdolabınızın beyaz yüzeyi üzerinde çizikler varsa dakstil ile kapatabilirsiniz. Ama önce yüzeye zarar vermeyeceğinden emin olun.

Fırın Temizlemenin Püf Noktaları

Fırınınızı, her kullanımdan sonra tamamen soğumadan silin. Fırındaki kahverengi lekeler karbonat yardımıyla çıkar. Zaman zaman fırının içindeki parçaların çıkartılıp temizlenmesi gerekir.

Ocak Temizlemenin Püf Noktaları

Ocağınızı yıkadıktan sonra bir kağıt yardımı ile parlatabilirsiniz. Ocakta kurumuş yağın temizlenmesi için karbonat ve tuz kullanın.

Mikrodalga Fırın Temizlemenin Püf Noktaları

Mikrodalga fırının uzun süre sorunsuz çalışması için doğru bir bakım gerekir. Zaman zaman içindeki parçaları çıkarıp temizlemeyin. Yemekleri kapak altında ısıtın; ısıtma süresi daha kısa olacaktır ve fırının içine sıçramayacaktır. Fırının içi kirliyse bir bezle silin. Kapağın iç tarafını sabunlu su ile silin, durulayıp kuru bez ile kurutun.

Katı Meyve Sıkacağı Temizlemenin Püf Noktaları

Sırf bu işe ayıracağınız temiz bir diş fırçası yardımıyla meyve sıkacağını kolayca temizleyebilirsiniz.

Beyaz eşyalarımız neden hep beyaz kalmaz ? Kirlenirler, çizilirler, sararırlar ve daha kötüsü, bozulurlar. Bozulmaları bizim konumuzun dışında fakat beyaz eşyaların diğer kötü alışkanlıklarıyla savaşma konusunda size yardımcı olabiliriz.

- 08503074770